Allt eftersom jag blir äldre märker jag, liksom så många
andra män i trettio till fyrtioårs åldern, att mitt matintresse växer för varje
år som går. Inte nog med att jag numera vill äta bättre mat ute, jag vill också
laga bättre och roligare mat hemma. Detta matintresse är på inte sätt nytt, men
det är först på senare tid som jag har börjat reflektera över vad jag faktiskt
gör av det. Svaret på den frågan är... ingenting.
Jag har under de senaste
femton åren samlat på mig en hyfsad
mängd kokböcker och prenumererat på en mängd mattidningar, som alla ligger
sparade på hög. För ett tag sedan insåg jag att jag har lagat recept ur, i
bästa fall, tio procent av mina kokböcker. Trots detta finns det ingen tvekan
om att jag vill ha fler, och att jag är övertygad om att nästa inhandlade kokbok
skulle medföra en aldrig sinande källa till nya rätter och matupplevelser. Men
nu sätter jag ned foten...
Denna blogg är ett sätt för mig att sjösätta 2012 års stora
matprojekt. Att laga mig igenom alla mina kokböcker. Nej, inte samtliga rätter,
men väl minst en rätt ur varje kokbok. Då det finns ett femtio till sextiotal
kokböcker i hyllan idag så kommer projektet sanolikt att sträcka sig över ett
år. Men vad gör det? Mer god mat till mig och min familj!
Så utan några ytterligare krusiduller så kör vi igång. 2012 års kokboksslakt – here we go….
/Spicer
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar