söndag 18 mars 2012


Allt eftersom jag blir äldre märker jag, liksom så många andra män i trettio till fyrtioårs åldern, att mitt matintresse växer för varje år som går. Inte nog med att jag numera vill äta bättre mat ute, jag vill också laga bättre och roligare mat hemma. Detta matintresse är på inte sätt nytt, men det är först på senare tid som jag har börjat reflektera över vad jag faktiskt gör av det. Svaret på den frågan är... ingenting.

 Jag har under de senaste femton åren  samlat på mig en hyfsad mängd kokböcker och prenumererat på en mängd mattidningar, som alla ligger sparade på hög. För ett tag sedan insåg jag att jag har lagat recept ur, i bästa fall, tio procent av mina kokböcker. Trots detta finns det ingen tvekan om att jag vill ha fler, och att jag är övertygad om att nästa inhandlade kokbok skulle medföra en aldrig sinande källa till nya rätter och matupplevelser. Men nu sätter jag ned foten...

Denna blogg är ett sätt för mig att sjösätta 2012 års stora matprojekt. Att laga mig igenom alla mina kokböcker. Nej, inte samtliga rätter, men väl minst en rätt ur varje kokbok. Då det finns ett femtio till sextiotal kokböcker i hyllan idag så kommer projektet sanolikt att sträcka sig över ett år. Men vad gör det? Mer god mat till mig och min familj!

Så utan några ytterligare krusiduller så kör vi igång. 2012 års kokboksslakt – here we go….
/Spicer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar